Gezinszoektocht: de paashaas is verdwenen (18-04-2021)

Covid-19 zorgde ervoor, net zoals bij veel andere verenigingen, dat de activiteiten van ‘kwb Schoonaarde’ al meer dan een jaar grotendeels tot stilstand waren gekomen. Toen er vanuit ‘kwb nationaal’ een voorstel werd gedaan om op een coronaveilige manier een gezinszoektocht in het teken van Pasen te organiseren, werd er dan ook niet geaarzeld om hierop in te gaan.

Volledig ‘into 2021’ kregen we door ‘kwb nationaal’ interactieve borden aangereikt met QR-codes via dewelke telkens een deel van het paasverhaal werd voorgelezen. Dit in 2 versies: één voor de -8-jarigen en één voor de +8-jarigen.

‘kwb Schoonaarde’ besloot om een oproep te doen aan haar leden voor de verdere uitwerking van deze verhalentocht. En met succes! Met hulp van voorzitter Bart sloegen de “jonge” leden Peter, Natasha, Niko, Inge, Davy, Veerle en Fleur de handen in elkaar en verdeelden ze de taken. Toestemmingen werden aangevraagd, de wandelroute werd uitgestippeld, de borden werden gemaakt, promotie werd verzorgd, borden en pijltjes werden in de grond geklopt, enz.. Hoewel we allemaal dicht bij elkaar in de buurt wonen, werden we door de corona-regels gedwongen om alle overleg digitaal te doen.

Last but not least werd er een wedstrijdformule in de vorm van een rebuspuzzel toegevoegd aan de tocht. Kwestie van de grotere kinderen (en de volwassenen natuurlijkJ) ook iets leuks te bieden. Wie de rebus correct oploste, maakte kans op een leuke (en lekkere) prijs.

Uiteindelijk mochten we in de periode van 3 tot en met 18 april bijna 40 juiste antwoorden op de rebuswedstrijd ontvangen. Een onschuldige (digitale) hand trok 3 gelukkige winnaars: Jasper Verschelden, Magda Van Poecke en Leen Moentjens. Zij wonnen elk een mooie en lekkere chocolade paashaas. Proficiat!

Op een plezante manier leuke activiteiten organiseren voor het ganse gezin? Daar draait het toch allemaal om! Ook al maakt Covid-19 het ons misschien wat lastig… waar een wil is, is een (digitale) weg!

Ook zin gekregen in het mee helpen organiseren van een kwb-activiteit? Contacteer ons gerust via info@kwbschoonaarde.be of via één van de bestuursleden.