Kermis (16-09-2018)

KWB Schoonaarde was weer zeer actief tijdens het kermisweekend half september.

 

Op vrijdagavond was er voor het eerst sinds meer dan 30 jaar geen algemene quiz meer. Een lange traditie werd stopgezet, maar zowel de mannen van quizploeg Tiem als het bestuur van KWB Schoonaarde kijken tevreden en dankbaar terug op de jarenlange succesvolle samenwerking.

 

Ook een andere traditie onderging een grondige face-lift: voor het eerst werden op zaterdag tijdens de jaarmarkt mosselen met frieten geserveerd. Een serieuze uitdaging was dat, die zo goed mogelijk werd voorbereid. Maar ei zo na liep het mis. We huurden een professionele friteuse, en die kregen we niet onmiddellijk aan de praat. De spanning en de stress stegen met de minuut, maar gelukkig sloeg rond 11u het vuur in de pan en konden we volle gas beginnen freiten bakken. De zeeuwse mosselen waren groot en lekker, zoals steeds, en ook de frieten vielen in de smaak. Wie geen mosselen lust kon zoals vorige jaren kiezen voor kwaliteitsvolle Superanoham. Voor het eerst werden ook balletjes in tomatensaus aangeboden. Het hoeft niet te verwonderen dat deze vooral bij de kinderen in de smaak vielen. KWB is tevreden. Opmerkelijk meer eters schreven zich in, en ondanks het feit dat de parochiezaal nokvol zat bleven de wachttijden beperkt. Op de parking voor de zaal stond opnieuw het oliebollenkraam, en dat kon ook dit jaar rekenen op zijn trouw cliënteel !

 

Op zondag was het dan weer rustig. De laatste jaren stellen we vast dat steeds minder mensen zich de moeite getroosten om nog af te zakken naar de kermis op het dorp. Maar de afwezigen hadden zoals steeds ongelijk. De typische KWB wafels kunnen nogsteeds bekoren en werden met veel smaak gesmuld, hetzij met suiker, hetzij met slagroom. En een lekker streekbiertje maakte de kermis helemaal compleet !

 

Een welgemeende dank aan alle medewerkers en natuurlijk aan onze bezoekers in de parochiezaal !